Izvor: Blic, 19.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šverc lekova iz SAD

Šverc lekova iz SAD

Pripadnici Odseka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina iz Novog Sada i Luke Beograd otkrili su u Luci Beograd dva carinska prekršaja.

U kontejneru koji je stigao iz SAD, za uvoznika 'Auto USA' iz Beograda, nalazila su se tri džipa ispod kojih je pronađena razna neprijavljena roba: 510 bočica raznih farmaceutskih proizvoda, čija se vrednost procenjuje na 578.560 dinara i devet medicinskih aparata, čija će vrednost naknadno biti utvrđena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U jednom od džipova marke 'mercedes', američkih registarskih oznaka, pronađene su i neprijavljene stvari za potrebe domaćinstva, čija se vrednost procenjuje na 81.690 dinara.

Radnicima Odseka za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina iz Novog Sada pomenuti kontejner se učinio sumnjivim još na prelazu Šid. Tada, međutim, nije bilo moguće otvoriti kontejner i vozila koja su se u njemu nalazila, pa su o svemu obaveštene i kolege iz Luke Beograd, gde je tovar upućen na carinjenje. U Luci Beograd su potvrđene sumnje carinika iz Novog Sada: kontejner je istovaren i detaljno pregledan, kada je i otkrivena pomenuta roba.

Prekršajni postupak pokrenut je protiv vlasnika džipa iz kontejnera, kao i protiv vozača kamiona kojim je kontejner transportovan, prevoznika, granične špedicije 'Bosut komerc' i firme koja se javlja kao primalac pomenute medicinske opreme 'Hermes trejd' iz Beograda, saopštila je Uprava carina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.