Svekrvu pretukla i bacila u bunar

Izvor: Blic, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svekrvu pretukla i bacila u bunar

ZAJEČAR - Tanja Brandušanović (29) iz sela Šljivar kod Zaječara uhapšena je zbog sumnje da je svoju svekrvu Dušanku Janković (59) ubila 31. oktobra ove godine, i to tako što ju je najpre više puta udarila u glavu tupim predmetom dok nije izgubila svest, a zatim je bacila u bunar.



Tog dana oko podneva, utvrdila je policija, snaja i svekrva su bile same u kući, a nakon kraće svađe Tanja je svekrvu počela da udara u glavu, najverovatnije stolicom. Kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dušanka izgubila svest, snaja je donela ponjavu, konopac i lance pa tako umotala svekrvino krvavo telo. Tanja je niz padinu vukla umotanu svekrvu oko 300 metara i onda bacila u bunar pun vode koji je dubok oko osam metara. Nakon toga se vratila kući i iskoristila to što je suprug bio na poslu a dvoje dece u školi, pa počistila krv sa poda. Kada se suprug vratio s posla, žena mu je kazala kako je Dušanka otišla kod muža u selo Rudna Glava kod Majdanpeka. Kako se to često dešavalo, suprug je poverovao ne sumnjajući ništa, tako da niko nije prijavio nestanak Dušanke.

Međutim, iako niko ništa nije sumnjao, Tanju je sve više počela da grize savest zbog čega nije mogla noćima da spava. Iz tog razloga preksinoć je otišla kod svog ujaka u obližnje selo Lubnica i sve mu priznala. Rekla je da je mnogo grize savest što Dušanka nije sahranjena nego se raspada u vodi. Ujak je odmah sve prijavio policiji. Tanja se nije opirala hapšenju.

Prema priči meštana, pokojna Dušanka je bila nezgodne naravi i često pod uticajem alkohola. Vređala je i psovala snaju kad god joj se htelo, a svoje unučiće klela najgorim kletvama. Za razliku od nje, seljani kažu da je Tanja skromna i krotke naravi, i da joj je tog kobnog dana verovatno „pukao film".

Nakon obdukcije biće saopšteno da li je preminula od udarca ili se udavila u bunaru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.