Izvor: B92, 05.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočio Ljubiša Buha

Beograd -- Ljubiše Buha, svedok-saradnik na suđenju pripadnicima "Zemunskog klana, danas je svedočio pred sudom.

Buhino svedočenje bilo je zatvoreno za javnost na njegov zahtev, a Beta u Posebnom odeljenju Okružnog suda nezvanično saznaje da je Buha uglavnom ponovio iskaz iz istražnog postupka, a u kom je za više ubistava i otmica optužio Dušana Spasojevića, Milorada Ulemeka i ostale članove "Zemunskog klana".

On je naveo da su pripadnici tog klana izvršili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skoro 30 ubistava, ali da on nema dokaze za sve zločine. Buha je u istrazi rekao da je Spasojević s članovima svoje kriminalne grupe učestvovao u ubistvima Zorana Uskokovića, Branislava Lainovića, Željka Bodiša, Mirka Tomića, Todora Gardaševića i drugih, a članove klana optužio i za otmicu Milorada Miškovića i Vuka Bajruševića.

Pripadnici "Zemunskog klana", među kojima je prvooptuženi Milorad Ulemek, optuženi su za 14 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće "Difens roud" i sedište Demokratske stranke Srbije u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.