Izvor: B92, 11.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočio Lečić

Beograd -- Suđenje optuženima za ubistvo Đinđića nastavljeno je svedočenjem bivšeg načelnika za bezbednost JSO, Veselina Lečića.

Govoreći o protestu JSO u novembru 2001. godine, kada je blokiran deo auto-puta u Beogradu, Lečić je naglasio da je to učinjeno jer je jedinica bila izmanipulisana oko hapšenja braće Banović i njihovog isporučivanja Haškom tribunalu.

Lečić je rekao da je tokom protesta JSO doneta odluka da svi pripadnici jedinice dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u bazu u Kuli, tako da je i Saša Pejaković povučen iz obezbeđenja tadašnjeg funkcionera DOS-a Čedomira Jovanovića.

Pejaković, koji je sada optužen za učešće u atentatu na Đinđića, posle Jovanovića je prebačen u obezbeđenje Dušana Spasojevića. Lečić je kazao da je tokom vanrednog stanja u Kulu stigla pismena poruka u kojoj je optuženi Milorad Ulemek naveo da nema veze sa atentatom na premijera i apelovao na pripadnike jedinice da se ponašaju profesionalno.

Zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović predložio je da se u nastavku dokaznog postupka kao svedoci saslušaju bivši sekretar Biroa za komunikacije Vladimir Popović, bivši savetnik za bezbednost premijera Zoran Janjušević, kao i bivši funkcioneri BIA Milorad Bracanović i Zoran Mijatović. Takođe je predložio i svedočenje premijerove sekretarice Biljane Stankov i bivšeg generalnog sekretara Vlade Srbije Maje Vasić.

Advokati porodice Đinđić su kao svedoke predložili bivše čelnike DOS-a Čedomira Jovanovića, Dragan Veselinova, Vladana Batića, funkcionere MUP-a Srbije Sretena Lukića i Mileta Novakovića, kao i sadašnjeg sekretara vlade Dejana Mihajlova, povodom njegove izjave da mu je poznato ko je ubio Đinđića. Oni su takođe predložili i da se sudu dostavi izveštaj tužilaštva o spaljivanju 600 kilograma droge. Advokati odbrane su predložili kao svedoke bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića i ministra za ljudska i manjinska prava Rasima Ljajića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.