Izvor: Politika, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočili pratioci

Saslušanjem trojice radnika nekadašnjeg Centra resora državne bezbednosti Beograda (CRDB), juče je u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu nastavljeno sprovođenje istražnih radnji u vezi sa ubistvom novinara i izdavača Slavka Ćuruvije. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o pripadnicima Devetog odeljenja CRDB koji su bili angažovani na praćenju Slavka Ćuruvije.

Koje su osobe saslušavane i šta su rekle istražnom sudiji Draganu Lazareviću, juče niko nije želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da komentariše, pošto je slučaj proglašen službenom tajnom.

– Planirano je da svedoke koje je predložilo tužilaštvo ispitam do kraja nedelje. Rok za to neću produžavati, s obzirom na to da sam u sudskom veću u postupku protiv optuženih članova takozvane stečajne mafije, koji počinje u ponedeljak – rekao je za "Politiku" sudija Lazarević.

Na pitanje da li je saslušao sve predviđene svedoke, Lazarević je rekao da nije ali "da se ipak većina njih odazvala pozivu suda".

Prema onome što je za sada poznato, na praćenju Slavka Ćuruvije bilo je angažovano 27 radnika Resora. Oni su u tri smene pratili kretanje novinara i o tome uredno slali izveštaje.

Na dan ubistva, 11. aprila 1999. godine u popodnevnim časovima, operativci su dobili naređenje da "pređu na druge mere". Nekoliko minuta kasnije, vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" je ubijen u pasažu svoje zgrade u strogom centru Beograda.

M. D.

[objavljeno: 18.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.