Svedočile Pukanićeve kolege

Izvor: Press, 29.Nov.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočile Pukanićeve kolege

Suđenje grupi Sretena Jocića - Joce Amsterdama, koja je optužena za ubistvo vlasnika „Nacionala", novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, nastavljeno je juče saslušanjem putem video-linka svedoka iz Hrvatske. Grafički urednici u „Nacionalu" Ivica Horvat i Vedran Duhaček rekli su da su u vreme ubistva, 23. oktobra 2008. godine, radili u kancelariji u podrumu kada je Pukanićev automobil eksplodirao i da su zadobili posekotine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od prozorskog stakla.- Puki i Niko su sišli kod nas u podrum, pozdravili se i zatim izašli iz redakcije. Tada je auto eksplodirao - rekao je Horvat.
Vlasnik firme za prodaju automobila „Auto Žak" Velimir Žak rekao je da je Robert Matanić, koji je u Hrvatskoj osuđen za ubistvo Pukanića, preko njegove firme trebalo da kupi BMW 745d (prema hrvatskoj optužnici, taj automobil korišćen je za praćenje Pukanića pre ubistva), jer je nameravao da se sa Srbima bavi građevinarstvom u Hrvatskoj, pa mu je bio potreban dobar automobil da bi bio ozbiljno shvaćen.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.