Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci u slučaju Kovačević saslušavani pet sati

Istražni sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu Snežana Stojanović, u predmetu protiv osumnjičenih Miladina Kovačevića, Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića, saslušala je svedoke Sanela Softića, Loren Levi i Rozaliju Sančez, saopšteno je večeras iz tog suda.

Saslušanje svedoka putem video konferencijske veze trajalo je gotovo pet sati, navodi se u saopštenju i ističe da je za sutra predviđeno saslušanje svedoka Brajana Štajnhauera. Očevici i svedoci tuče, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja se dogodila 4. maja prošle godine u bostonskom studentskom klubu, kada je povređen Štajnhauer, svedočili su "iza zatvorenih vrata", pošto javnosti nije dozvoljeno prisustvo sprovođenju istražnih radnji.

Američki pravosudni organi nedavno su diplomatskim putem, po zamolnici suda, Drugom opštinskom sudu dostavili dokumetaciju o tom slučaju.

Saslušanjem svedoka iz SAD nastavljen je krivični postupak protiv Kovačevića, posle višemesečnog prekida.

Srpska vlada je u međuvremenu platila Štajnhauerovoj porodici 900.000 dolara odštete kao deo dogovora vlada SAD i Srbije da se krivično gonjenje Kovačevića preda srpskom pravosuđu.

Kovačević se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda Štanhaueru 4. maja 2008. godine, tokom tuče u Bostonskoj studentskoj diskoteci.

Drugi opštinski sud vodi istragu i protiv bivših konzula i vicekonzila Srbije u Njujorku Slobodana Nenadovića i Igora Miloševića, koji se sumnjiče da su Kovačeviću pomogli da iz SAD pobegne u Srbiju tako što su mu izdali privremenu putnu ispravo nakon što je pušten iz pritvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.