Izvor: B92, 05.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci na suđenju 'zemuncima'

Beograd -- Na suđenju optuženima za udruživanje u Zemunski klan saslušani su svedoci odbrane.

Oni su tvrdili da su dvojica optuženih bila sa njima na rođendanu u vreme kada su, prema optužnici, učestvovali u otmici Slobodana Radosavljevića - Bulke, 12. juna 2002. godine.

Svedok Miodrag Nikolić rekao je da su optuženi Milić Darko i Bojan Dolić stigli odvojeno u njegov kafić na Novom Beogradu, gde je slavio rođendan 12. juna 2002., u 19 odnosno 20 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 30 minuta i otišli oko tri, odnosno jedan čas posle ponoći.

U optužnici se navodi da su Milić i Dolić umešani u otmicu Radosavljevića, da je odveden u Ovču, kako bi bio držan dok mu se ne iznudi novac, gde su ga Ninoslav Konstantinović i Vladimir Milisavljević, kojima se sudi o odsustvu, tukli zbog čega je umro.

Nikolić je rekao da se družio sa Milićem, preko kojeg je poznavao Dolića. Nikolić je, odgovarajući na pitanja sudskog veća, rekao da za 80 odsto gostiju sa rođendana zna vreme kada su došli i otišli u kafić.

Takođe je rekao da dosad o ovome nije govorio pred državnim organima i da je očekivao da ga zovu tokom istrage protiv Milića. Nikolić je rekao da nikad nije čuo za otetog Radosavljevića.

Svedok Aleksandar Zvjer takođe je rekao da su Milić i Dolić bili na rođendanu u vreme kada ih optužnica tereti da su učestvovali u otmici Radosavljevića.

Na suđenju optuženima za udruživanje u "zemunski klan", niz ubistva i otmica, sutra se nastavlja saslušanje svedoka u okviru dopune dokaznog postupka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.