Svedoci eksplozije u Idvoru: Običan izlazak se za sekundu pretvorio u tragediju

Izvor: Blic, 03.Jun.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedoci eksplozije u Idvoru: Običan izlazak se za sekundu pretvorio u tragediju

Povređeni u jutrošnjoj eksploziji u lokalu "Dama" u Banatskom Idvoru, Zoran Surdan i Zoran Todorov, izjavili su da se sve dogodilo u sekundi i da se jedan običan izlazak u grad pretvorio u tragičan događaj.

Surdan (26) iz Sakula i Todorov (32) iz Idvora, koji su lakše povređeni, oporavljaju se u Pančevačkoj bolnici, a kako su istakli, Saša Bakić je aktivirao ručnu bombu nakon verbalnog sukoba sa obezbeđenjem tog ugostiteljskog objekta.

Tri osobe su poginule, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a osam je lakše i teže povređeno. Prema saznanjima "Blica", poginula su braća Igor (37) i Saša Bakić (36), kao i njihov prijatelj Miroslav Simonović (28), svi iz Sefkerina kod Opova. Teške povrede zadobili su Ivan I. (30) iz Opova, Aleksandar I. (19) iz Bavaništa, i Stefan N. (35) iz Opova. Svi su zbrinuti u Beogradu. Zoranu Todorov i Zoran Surdan (26) su lakše povređeni..

Lekar specijalista ortopedije Pančevačke bolnice Mijat Despotović rekao je da su su Todorov i Surdan u bolnicu primljeni oko pet sati sa više ustrelnih rana po nogama od gelera, ali bez preloma i oštećenja krvnih sudova, dodajući da su sada dobro, i da će nekoliko dana biti u bolnici.

Surdan je, kako je naveo, manje video šta se tačno u lokalu desilo "a više je osetio".

- Iz jednog sasvim običnog izlaska odjedanput je pukla bomba na samo metar iza mojih leđa, koja je raznela gomilu stakla, caša... Sve se razletelo po lokalu, pa i geleri, koji su završili nama po rukama, nogama, telu... leteleo je na sve strane - kazao je on, dodavši da se "sve dogodilo u jednoj sekundi".

Surdan je objasnio da mu je nekoliko gelera prošlo kroz noge, a da je četiri do pet gelera ostalo u nogama, budući da su neki udarili u kost kolena i zadržali se, napomenuvši da još oseća bolove po nogama.

Todorov (32), koji je dobio 13 gelera po nogama i licu, objasnio je da je stajao u blizini ulaza kada su neki momci probali da uđu, a da ne plate ulaz, nakon čega ih je obezbeđenje zaustavilo i raspravljalo se sa njima.

- Nisam video šta ima u ruci Saša Bakić. Prišli su njegovi drugovi i sklonili ga sa strane od obezbeđenja. U tom trenutku je odjeknula ekslozija i svi su razbežali okolo: kroz prozore, sporedna vrata, gde god su mogli da nađu izlaz. Tek kada sam izašao napolje video sam da mi krv ide niz noge i lice i video sam šta se desilo - kazao je on.

Surdan i Todorov su rekli da ne poznaju mladića koji je aktivirao bombu, kao ni one sa kojima je stigao i naveli da ih je u toku dana posetio i vlasnik lokala.

Ugostiteljski objekat "Dama" u kome su rano jutros tri osobe poginule u eksploziji ručne bombe, radio je i pored toga što je pre dva do tri meseca dobio zabranu obavljanja delatnosti, izjavila je ranije Tanjugu potparol Višeg suda u Pančevu Sandra Medaković.

Ona je ukazala da se zbog toga desilo da su oko ponoći u tom lokalu bili inspektorka protivpožarne zaštite i ovlašćeno službeno lice Odseka za vanredne situacije Policijske uprave Pančevo koji su kontrolisali rad i sačinili zapisnik.

Povezane vesti: Banatski Idvor: Troje poginulo kada je gost kafića aktivirao bombu Eksplozija blizu letovališta Kemer, poginula jedna osoba

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.