Izvor: B92, 20.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočenje na suđenju "zemuncima"

Beograd -- Saobraćajni policajac Saša Ignjatović svedočio je danas na suđenju pripadnicima "zemunskog klana".

On je izjavio da je neposredno pre ubistva Jovana Guzijana "Cunera", koji je ubijen 6. oktobra 2002. na auto putu Beograd-Zagreb, "uočio tamni audi beogradskih registarskih oznaka".

Ignjatović je pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu ispričao da je vršeći rutinsku kontrolu saobraćaja na auto putu kod skretanja za firmu "Grmeč" primetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tamni audi, a odmah zatim čuo rafalnu paljbu iz automatskog oružja.

"Pošto sam se okrenuo, video sam na 30-40 metara od mene auto golf kako skreće na ivičnjak i udara u stub, dok se tamni audi već udaljavao", naveo je Ignjatović. Odmah zatim on i njegov kolega otrčali su do golfa iz koga su izvukli mrtvog Guzijana.

Prema optužnici specijalnog tužioca, auto iz kog je izvršeno to ubistvo vozio je Dejan Milenković "Bagzi", dok su Mile Luković i Sretko Kalinić pucali. Za praćenje Guzijana prethodno su bili zaduženi članovi grupe Miloš i Aleksandar Simović, Milan Jurišić i Vladimir Milisavljević.

Suđenje "zemunskom klanu" koji se tereti za 15 ubistava, otmice, terorizam i druga krivična dela biće nastavljeno sutra, izvođenjem dokaza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.