Izvor: Blic, 22.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedočenje na sedam kaseta

Svedočenje na sedam kaseta

HAG - Dušan Mašić, advokat bivšeg načelnika DB Radomira Markovića, potvrdio je za 'Blic' da će se Marković, kao svedok optužbe protiv Slobodana Miloševića, pojaviti u četvrtak ukoliko optimalno budu ispunjeni svi uslovi. U svakom slučaju, Marković će sigurno svedočiti posle Dragana Karleuše i Zorana Lilića.

- On je spreman i kada će svedočiti to ne zavisi od gospodina Markovića, već o tome odlučuje sudsko veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i tim tužbe. Naravno, sve zavisi i od zdravstvenog stanja Slobodana Miloševića - izjavio je Mašić.

On je rekao da je Radomir Marković u tri navrata u januaru, februaru i aprilu dao iskaz istražiteljima Tribunala koji je snimljen na sedam audio kaseta, kao da su ga tom prilikom pitali o svemu i svačemu.- Gospodin Marković je došao u Hag da kaže samo istinu i nema razloga da bilo šta skriva, što je on već nekoliko puta svima rekao - objasnio je Mašić.

Suđenje Miloševiću, optuženom za ratne zločine počinjene na Kosovu, najavljeno je za danas ukoliko to bude dozvolilo zdravstveno stanje optuženog, javlja Beta.

Lekar u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu je u sredu preporučio Miloševiću da se dva dana ne pojavljuje u sudnici, zbog problema sa visokim krvnim pritiskom. Ukoliko se nastavi suđenje, Milošević bi trebalo da nastavi sa unakrsnim ispitivanjem zaštićenog svedoka K-32, koji se predstavio kao Bošnjak iz Crne Gore, koji je svedočio o napadima vojnika i policajaca na albanske civile 1998. i 1999. godine dok je služio vojni rok u Prizrenu.

Do letnje pauze, koja počinje 26. jula, očekuje se i svedočenje nekadašnjeg bliskog Miloševićevog saradnika i bivšeg predsednika SRJ Zorana Lilića, kao i zamenika načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije Dragana Karleuše. N. J. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.