Sve više žrtava doktora Rosa

Izvor: B92, 15.Avg.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više žrtava "doktora" Rosa

Beograd -- Broj osoba koje tvrde da su žrtve prevara samozvanog doktora Rosa, koga je beogradska policija uhapsila, svakodnevno se uvećava.

Većina svedoči da im je bivši bodibilder Nenad Brkić, koji se predstavljao kao doktor Nenad Roso, nemilosrdno naplaćivao veliki novac nudeći im navodnu slamku spasa za njihove teško obolele rođake i prijatelje.

U isceliteljske moći dr Rosa gledaoce su sa malih ekrana uveravali i osobe koje je navodno ovej nadrilekar izlečio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od raka, leukemije, dijabetesa ili neke druge teške bolesti.

Tako su za njega saznale i naše sagovornice, koje su želele da ostanu anonimne, a čijem je ocu i suprugu bio dijagnostifikovan karcinom oba plućna krila sa metastazom, koji je u međuvremenu umro.

"Gledala sam sa ocem na televiziji i znali smo da je prevara, ali smo pristali, pošto su bili očajni”, priča J.M.

V.M. je na konsultacije kod lažnog doktora otišla nakon telefonskog zakazivanja.

Umesto ordinacije, razgovor je obavljen u motelu Šarić, čija bašta je, prema rečima V.M., bila prepuna ljudi i automobila sa registracijama iz cele zemlje. Roso nije ni pogledao rezultate koje je V.M. ponela pošto njen suprug zbog lošeg zdravstvenog stanja nije mogao da dođe, ali je odmah odredio terapiju.

Nakon susreta sa Rosom usledio je i razgovor sa njegovim kolegom, izumiteljem "rajf generatora”, sprave koja je navodno neophodna u lečenju. Prvi susret sa takozvanim doktorom Rosom bio je i poslednji, pošto je porodica na vreme shvatila da je reč o prevari.

Policiji se do sada javilo više od stotinu prevarenih građana koji su, verujući da će biti izlečeni, plaćali i do osam hijada evra.

Pretpostavlja se da mnogo prevarenih ima i u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, kao i u zemljama zapadne Evrope, a koliko su Roso i njegovi saradnici zaradili još se utvrđuje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Završena „karijera” lažnog doktora Rosa

Izvor: Politika, 14.Avg.2009, 23:05

Pre lečenja „nultom terapijom” Nenad Brkić, alijas doktor Roso, prodavao proteinske preparate od ustajale surutke i čajeve za potenciju od ubuđale trave ..Otkad je beogradska policija objavila vest da je uhapsila lažnog doktora Nenada Rosa i u medijima objavila broj telefona MUP-a na koji mogu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.