Švajcarska Srbiji izručuje Nehijua

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2012, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska Srbiji izručuje Nehijua

Jedan od pripadnika "Gnjilanske grupe", Šemsi Nuhiju će biti izručen Srbiji, odlučio je švajcarski Federalni sud, godinu dana pošto je Nuhiju uhapšen u toj državi na osnovu srpske poternice.

Odluka o izručenju je, kako navode prištinski mediji, doneta 7. marta i na nju Nuhiju više nema pravo žalbe, iako još uvek ostaje nejasno kada će tačno jedan od osmorice pripadnika "Gnjilanske grupe" koji se ne nalaze u zatvoru, biti izručen Srbiji.

"Gnjilanska grupa" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << naziv za grupu kosovskih Albanaca, pripadnika OVK, koji su optuženi za „ubistava i svire zločine nad civilima Srbima i nealbancima u Gnjilanu, u drugoj polovini 1999. godine",prenosi RTS.

"Grupa je kidnapovala, silovala i ubijala Srbe na tri poznate lokacije u Gnjilanu tokom 1999. godine. Mnoge žrtve su ubijene u podrumu srednjoškolskog internata u Gnjilanu", navodi se u optužnici, na osnovu koje je Viši sud u Beogradu, početkom prošle godine osudio devet pripadnika ove grupe na ukupno 101 godinu zatvora.

Srpska policija je 26. decembra 2008, u Preševu uhapsila deset članova "Gnjilanske grupe".

U bekstvu su još Fazli Ajdari, Redžep Aliju, Šaćir Šaćiri, Šefket Musliju, Fadik Aliju, Idriz Aliju i Ramadan Haljimi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.