Izvor: B92, 05.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra suđenje Jotiću i Vučkoviću

Beograd -- Suđenje vođi kruševačkog klana Zoranu Jotiću Jotki i sudiji VSS Ljubomiru Vučkoviću počinje sutra u Specijalnom sudu u Beogradu

Pored Jotića i sudije Vrhovnog suda Srbije Vučkovića, za primanje i davanje mita optuženo je još osam osoba, među kojima je i bivši zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović, koji se tereti za odavanje službene tajne. Na optužnici se nalaze i Ljubinko Gobeljić, Nenad Jovanović, zvani "Mali Bidža", Dževad Zekić, Laida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Plojović, Dževa Zekić, Mira Radovanović i Lelica Adžemović.

Prema navodima optužnice, Jotić je pokušavao da od sudije Vučkovića izdejstvuje ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog iznuda i puštanje iz pritvora. Vučković je bio sudija izvestilac u Vrhovnom sudu Srbije u tom slučaju.

Polovinom 2005. godine, kako se navodi u optužnici, Vučković je prihvatio obećani poklon, a potom primio deo novčane nagrade u neutvrđenom iznosu kako bi uticao na ostale sudije da se ukine pritvor i prvostepena presuda pripadnicima kruševačke kriminalne grupe.

Sudija Ljubomir Vučković uhapšen je 14. septembra 2005, a Vrhovni sud Srbije saopštio je 20. oktobra da je potvrdio prvostepene presude Jotkinoj kriminalnoj grupi iz Kruševca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.