Sutra presuda Sarmi

Izvor: Blic, 13.Dec.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra presuda Sarmi

Specijalni sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu Novosađaninu Mići Nikoliću zvanom "Sarma" i njegovoim saradnicima zbog optužbi da su trgovali sintetičkom drogom.

Nikolić je 2012. godine u martu uhapšen sa još sedam saradnika u Novom Sadu i Kraljevu zbog sumnje da su se duže vreme bavili krijumčarenjem skanka.

Ta grupa je kako se sumnja drogu nabavljala na Kosovu i Metohiji.

Nikolić je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali je 8. novembra po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal ponovo uhapšen sa još troje osumnjičenih da su pokušali da sa više destina hiljada evra podmite svedoka u postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom - ovom u kojem će mu biti izrečena presuda.

Taj postupak je pokrenut i protiv supruge Nikolićeve, Milene Nikolić, kao i Novosadjana Dragoslava Drobnjaka i Miloša Bajića.

Oni se sumnjičeni da su svedoku u postupku protiv Nikolića zbog trgovine drogom, nudili 30.000 evra i mesečna davanja od po 1.000 evra, a zauzavrat su od njega zahtevali da na sudjenju izmeni ranije dati iskaz i da novim lažnim iskazom utiče na povoljan ishod postupka po Nikolića.

Inače 2013. godine, Specijalni sud je privremeno oduzeo od Nikolića i sa njim povezanih trećih lica 29 stanova u Novom Sadu od 30 do 200 metara kvadratnih, zatim 15 garažnih mesta, 20 lokala, kao i gradsko -gradjevinskog zemljište u Subotici, jer postoji sumnja da su kupljeni novcem proisteklim iz krivičnog dela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.