Sutra počinje kikindski Sovembar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje kikindski Sovembar

U Kikindi će od sutra, pa do kraja meseca, biti u znaku sova, budući da je ovaj grad najveće zimovalište sova utina. Već prepoznatljivi kikindski Sovembar obuhvatiće različite zabavne i edukativne sadržaje, namenjene svim generacijama. Ove godine, slogan Sovembra je "Sove Kikindu svetu preporučuju“.

Sovembar počinje predavanjima u kikindskim srednjim školama iz oblasti zaštićenih vrsta. Ove edukacije trajaće do kraja radne nedelje. U subotu, 16. novembra, Narodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzej Kikinda biće upriličena mini izložba "U društvu sa sovama“, kao i projekcija animiranog filma „Mudri zimuju u Kikindi“. Već u ponedeljak, 18. novembra, najmlađi Kikinđani imaće priliku da u Narodnom pozorištu pogledaju predstavu "Kako je čova postao sova“.

Centralni dan Sovembra biće u ponedeljak, 25. novembra, kada će Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica, odnosno Centra za zaštitu sova Srbije, održati stručno predavanje na temu sova, a potom će uslediti "Sova patrola“, odnosno brojanje sova na kikindskom trgu.

Kraj Sovembra obeležiće velika sova žurka i 30. novembra svi posetioci Kikinde, koji se nađu u centru grada, moći će da uživaju u muzici, programima animatora, nagradna pitanja i dodeli simboličnih nagrada.

Sova, kao brend Kikinde, prepoznata je i van granica naše zemlje, tako da će ovo mesto posetiti i delegacija iz Malezije. Tako će Kikinđani imati, kroz izložbe i koncerte, priliku da iskuse i deo malezijske kulture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.