Sutra nastavak suđenja policajcu za ubistvo Đorđa Zarića

Izvor: Blic, Tanjug, 11.Nov.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak suđenja policajcu za ubistvo Đorđa Zarića

Suđenje pripadniku Interventne jedinice policije Miljanu Raičeviću zbog ubistva Đorđa Zarića na Novom Beogradu u martu ove godine trebalo bi da se nastavi sutra u Okružnom sudu u Beogradu saslušanjem veštaka balističke struke.

Optužnica Okružnog tužilaštva tereti Raičevića za ubistvo s umišljajem za koje je zaprećena kana zatvora od pet do 15 godina, zato što je,prema otužnici, "s umišljajem ispalio smrtonosni hitac u Zarića, s razdaljine od pet centimetara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iako situacija nije iziskivala silu".

U optužnici se navodi da je policijska patrola 19. marta zaustavila vozilo u ranim jutarnjim časovima koje je prošlo na crveno svetlo. Fudbaler "Resnika" Zarić, sedeo je na mestu suvozača, a Raičević je, kako se navodi u optužnici, do njega došao s repetiranim službenim pištoljem.

Policajac je bio uračunljiv, svestan svog dela, a u mladića je pucao s vrlo male udaljenosti, pokazali su nalazi veštaka balističara, navodi se u optužnici.

Raičević na početku suđenja izjavio da nije želeo da ubije Zarića, napominjući da nije svestan kako je njegov pištolj opalio.

Neposredno posle ovog incidenta policija je saopštila da je Zarić ubijen nakon policijske potere, pošto se opirao hapšenju, jer nije želeo da izađe iz vozila i otimao.

Raičević se nalazi u pritvoru zbog visine zaprećene kazne za krivično delo ubistva, kao i zbog okolnosti pod kojima je delo izvršeno.

Zarić je zadobio povrede u predelu glave, od kojih je preminuo na licu mesta, a smrt je konstatovao dežurni lekar u 04.30 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.