Izvor: B92, 16.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzija zamenika tužioca

Beograd -- V.d. javnog tužioca Slobodan Radovanović suspendovao zamenika okružnog javnog tužioca u Novom Pazaru Senada Palamara.

Odluka o suspenziji doneta je zbog sumnje da je Palamar zloupotrebio službeni položaj u vezi s trgovinom ljudima, saopšteno je iz Tužilaštva. Na zahtev Okružnog suda u Somboru, Skupština Srbije je pre dva dana odobrila određivnje pritvora Palamaru, koji je, kako je navedeno, neposredno znao za trgovinu ljudima pošto je koristio seksualne usluge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žena-žrtava.

Kako agencija Beta saznaje, reč je o prostituciji organizovanoj više godina u noćnom klubu "Džet set", o čemu je više puta izveštavao B92.

Kako se navodi u saopštenju, Palamar nije preuzeo ni radnje u cilju otkrivanja krivičnog dela i krivičnog gonjenja izvršilaca i time je onemogućio blagovremeno otkrivanje krivičnog dela i izvršilaca i oslobađanje žrtava trgovine ljudima.

Protiv Palamara je Okružno javno tužilaštvo u Somboru podnelo zahtev za sprovođenje istrage zbog sumnje da je svesno propustio da obavestiti okružnog javnog tužioca u Novom Pazaru o krivičnom delu trgovine ljudima i izvršiocima.

Somborski istražitelji terete Palamara da je za zloupotrebu ljudi, među kojima je i Marija K. (25) iz Sombora, znao od decembra 2005. do 12. jula 2007. godine, kada je novopazarska policija privela devet osoba osumnjičenih da su učestvovali u trgovini ljudima.

U noćnom klubu "Džet set" pronađene su, pored Marije K, Leposava P. iz Loznice i Milica B. iz Beograda, koja je prebačena u Sklonište za žrtve trgovine ljudima u Beogradu.

Nekoliko meseci pre te policijske akcije B92 je izveštavao o sumnjivom poslovanju tog kluba, navodeći da su u njemu žrtve trgovine ljudima prinuđene na prostituciju. Prema navodima B92, druga devojka iz Sombora, Sanja B, preminula je tokom angažmana u "Džet setu".

Policijska uprava u Novom Pazaru, međutim, tada je tvrdila da nema saznanja o prostituciji u klubu i saopštila da će "svako dalje prozivanje MUP-a i postavljanja pitanja vezanih za utvrđivanje odgovornosti mimo svih procedura od strane TV B92 biti smatrano kao tendenciozno i zlonamerno".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.