Izvor: Politika, 25.Avg.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovan šef Posebne pritvorske jedinice

„POLITIKA” SAZNAJE

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde suspendovala je juče sa dužnosti Dejana Bošnjakovića, šefa Posebne pritvorske jedinice beogradskog Okružnog zatvora, saznaje „Politika” u Ministarstvu pravde. Bošnjaković je suspendovan zbog zloupotrebe položaja, jer je mimo zakonskih propisa omogućio pritvorenicima pogodnosti koje se odnose na primanje poseta i paketa.

Kako nezvanično saznajemo, Uprava za izvršenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zavodskih sankcija je na osnovu operativnih saznanja o zloupotrebama Bošnjakovića nekoliko meseci pratila njegov rad. Posle prikupljenih informacija i dokaza o zloupotrebama, nepoštovanju zakona i procedure, Uprava je naložila njegovu suspenziju. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak, a konačnu odluku o stepenu odgovornosti doneće sud.

Bošnjaković je na mesto šefa Posebne pritvorske jedinice došao u novembru 2007. godine, zamenivši Željka Kovačevića.

Suspenzija Bošnjakovića rezultat je nastavka pojačanog operativno-preventivnog rada u zatvorima na teritoriji Srbije, započetog još krajem prošle godine. Činjenica da je on šef Posebne pritvorske jedinice govori o tome da je Uprava za izvršenje zavodskih sankcija odlučna da se obračuna sa korupcijom i zloupotrebama u vrhu svojih redova.

Inače Posebna pritvorska jedinica Okružnog suda u Beogradu nalazi se u zgradi Specijalnog suda za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici. U njoj se, podsetimo, nalaze okrivljeni za ratne zločine i članovi organizovanih kriminalnih grupa kojima se sudi za teška krivična dela kao što su trgovina ljudima i drogom. Pored njih, u ovim pritvorskim ćelijama nalaze se i okrivljeni za privredni kriminal, javnosti poznatiji kao članovi takozvane stečajne, carinske i drumske mafije.

D. Vukosavljević

[objavljeno: 25/08/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.