Supružnici se ugušili dimom

Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supružnici se ugušili dimom

Supružnike Zuzu (74) i Martina Trnjika (74) pronašao je mrtve u njihovoj porodičnoj kući komšija i prijatelj njihovog sina Ivan Zafirović, a uzrok smrti je gušenje ugljen-monoksidom.



- Kada sam ušao u kuću, pomislio sam da je Zuza pala jer je bila između stola i kreveta. Dok sam prilazio da joj pomognem, povikao sam Marci, ali se Martin nije odazivao. Ona je bila već hladna, a posle sam video da ni on ne daje znake života. Pozvao sam policiju i Hitnu pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priča još u neverici Ivan Zafirović, koji je dolazio u kuću staraca, pomagao im i oni su imali u njega veliko poverenje.

Istraga je utvrdila da je uzrok smrti gušenje ugljen-monoksidom do koga je došlo kada je žar iz šporeta „smederevca" zapalio ugalj i ostali ogrev koji se nalazio u fioci.

- Ja sam visok pa možda tu koncentraciju nisam osetio jer ugljenmonoksid je teži od vazduha. Martin je bio slabo pokretan i ustajao je iz kreveta uglavnom uz nečiju pomoć. Inače, kod njih sam u nedelju došao da ih pitam treba li nešto da im nabavim ove nedelje. Uvek sam dolazio danju jer su plašili noćnih posetilaca - priča Zafirović.

Nastradali supružnici živeli su u Dobrovoljačkoj ulici u naselju Vojlovica i prema okolini bili su jako nepoverljivi posebno poslednjih godina. Martin je bio invalidski penzioner, a ranije je radio u Industriji stakla. Zuza je bila domaćica. Njihova kćerka Anka je u Australiju otišla pre 35 godina, a sin Pavel, sa kojim je Zafirović odrastao, pre 21 godinu.

- Deca su im slala novac i pomagala, a povremeno su i dolazili. Stalno su ih ubeđivali da im plate nekoga da bude sa njima svakodnevno, ali ocu i majci se ta ideja nije dopadala - priča komšija Ivan.

Martin i Zuza živeli su skromno i povučeno.

- Pre četiri godine došao da vidim Pavela kad je došao iz Australije i tada sam stekao poverenje Zuze i Martina i oni su mi rekli: „Nemoj da dolaziš samo kad nam deca dođu." Od tada sam im jednom nedeljno išao u nabavku uglavnom u „Metro". Otac i ja smo im ove godine pomogli oko nabavke ogreva - kaže Zafirović.

Ivan dodaje da su pokojne supružnike obilazili i drugi iz porodice Kolarik. Jednom su ih spasli jer su primetili da posle kuvanja ručka nisu zatvorili butan bocu.

- Do skora su se oboje dobro držali. Zuza je imala reumu, a Martin sve ređe ustajao iz kreveta. Deca su još pre petnaestak godina htela da ih povedu za Australiju, ali zbog njihovog narušenog zdravlja ta država ih nije primila jer bi morali da im daju državne penzije - priseća se Zafirović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.