Izvor: B92, 17.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Supruga Kljajevića neće da svedoči

Beograd -- Danica Kljajević, supruga Gorana Kljajevića, danas je u Specijalnom sudu odbila da svedoči na suđenju tzv. stečajnoj mafiji.

Ona je supruga prvoopruženog u postupku "stečajnoj mafiji". Ona je, takođe, u advokatskom timu koji brani Kljajevića i navela je da ima zakonsko pravo da ne svedoči u postupku protiv njega.

Kljajević je suspendovan sa mesta predsednika Trgovinskog suda u Beogradu nakon što je, u aprilu prošle godine, uhapšen i okrivljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je organizator kriminalne grupe koja je nezakonitim stečajima nanela veliku štetu brojnim društvenim firmama i državi.

Advokati jednog od okrivljenih, Sekule Pjevčevića, danas su najavili da će podneti novi zahtev za njegovo puštanje iz pritvora uz novčano jemstvo.

Sudsko veće, kojim predsedava Dušan Vojnović, odbilo je prošle nedelje zahtev za puštanje Pjevčevića iz pritvora uz jemstvo od 100.000 evra, dok je prihvaćen zahtev da se sa slobode brane okrivljeni Nemanja Jolović i Milinko Brašnjović, uz jemstvo do 100.000 i 50.000 evra.

Zamenik specijalnog tužioca Branislav Živković uložio je žalbu na odluku da se Jolović i Brašnjović puste iz pritvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.