Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudsko veće traži provere

Beograd -- Sudsko veće Specijalnog suda odlučilo je da zatraži izveštaj policije o vremenu uzimanja otisaka optuženog Zvezdana Jovanovića.

Odbrana Jovanovića, koji je optužen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, tvrdi da podaci o tome ukazuju na podmetanje dokaza. Jovanovićev advokat kaže da su mu otisci uzeti pred ponoć 24. marta 2003. tako da veštaci fizički nisu imali vremena da u istom danu naprave nalaz kao što navode po kojem je Jovanović boravio u stanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ulici Vojvode Stepe 259.

Veštak policije Dragan Jerotijević rekao je da je Jovanovićev otisak identifikovan na listu "Nacional" od 13 marta 2003. ali nije mogao da se seti kada je u toku 24. marta nalaz urađen.

Nakon toga, Jovanović, koji se brani ćutanjem, izašao je pred sudsko veće i rekao da se u zatvoru može proveriti kad su mu uzeti otisci. Zbog ove nejasnoće zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić predložio je da se pribavi izveštaj policije o uzimaju otisaka Jovanovića, koji je podržao i njegov advokat, a Sudsko veće je saopštilo da se predlog usvaja.

Za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, optuženo je 13 osoba, od kojih je sedam još uvek u bekstvu. Prvooptužen je bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek, dok je kao neposredni izvršilac ubistva označen Zvezdan Jovanović, bivši zamenik komandanta te jedinice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.