Suđenje u aferi Indeks nastavljeno

Izvor: Blic, 30.Sep.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje u aferi Indeks nastavljeno

Pred Višim sudom u Smederevu danas je nastavljeno suđenje profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu optuženim 2007. u aferi “Indeks”, prenosi B92.

Suđenje je počelo u decembru 2008, a još uvek je u toku saslušanje optuženih profesora, od kojih nijedan nije dobio otkaz.

Optužnica Optuženi se terete da su za pozitivne ocene primali od 500 do 1000 evra, dok je tarifa za diplome lažnih pravnika iznosila od 12.000 do 16.000 evra. Optužnicom je obuhvaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukupno 88 osoba, a profesori se terete za ukupno 159 krivičnih dela, od kojih su 114 dela primanja mita i 45 zloupotreba službenog položaja.

Optuženi profesori i dalje rade, a profesor Predrag Stojanović postao je dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu. "Blic" je opširno pisao o tome, a više možete pročitati ovde.

Od podizanja optužnice protiv aktera afere prošle su tri godine.

Glavni pretres otvoren je iz osmog pokušaja septembra prošle godine, a nakon reforme pravosuđa, suđenje je zbog promene članova veća praktično vraćeno na početak.

Pred sudskim većem sudije Slađane Gojković do sada je saslušena polovina optuženih profesora i svi su negirali optužbu koje ih tereti za primanje mita i prodaju ispita i diploma na kragujevačkom Pravnom fakultetu.

Slučaj je otkriven kada je autolimar Saša Jovanović inspektoru policije Tomislavu Spasiću koji je vodio istragu protiv njega zbog nedozvoljene trgovine automobilima ponudio diplomu pravnog fakulteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.