Izvor: B92, 06.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje "stečajnoj mafiji"

Beograd -- Optuženi Nemanja Jolović na suđenju stečajnoj mafiji kaže da su najveću štetu državi Srbiji naneli tajkuni koji su pisali optužnicu.

Iznoseći odbranu, beogradski advokat Jolović je rekao da je Miroslav Mišković kupio skoro 20 firmi u Srbiji, a da se čak i glavna ulica u Beogradu, Knez Mihailova, naziva Miškovićevo sokače. On je kazao da ni na koji način nije učestvovao u nezakonitom poslovanju bivšeg direktora "C marketa" Slobodana Radulovića, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, prema optužnici, tom preduzeću naneo štetu od oko 20 miliona evra.

Autori optužnice protiv pripadnika stečajne mafije su, prema Jolovićevim rečima, tajkuni koji su iskoristili podršku nekih članova vlade da uklone konkurenciju.

Jolović, koji je drugooptuženi u aferi "stečajna mafija" i tereti se za pet krivičnih dela, odbacio je juče na početku iznošenja svoje odbrane sve navode optužnice i rekao da je optužnica protiv njega neosnovana i u suprotnosti sa dokazima u istražnom postupku.

Prvooptuženi u tom slučaju, suspendovani predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, odbio je juče da odgovara na pitanja, navodeći da "u postojećim okolnostima u kojima se odvija suđenje ne želi da nastavlja iznošenje svoje odbrane, kao ni da odgovara na pitanja tužioca, svedoka i oštećenih u tom predmetu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.