Suđenje bivšem tužiocu odloženo za 9. septembar

Izvor: Blic, 08.Jul.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje bivšem tužiocu odloženo za 9. septembar

BEOGRAD - Suđenje bivšem tužiocu Radetu Terziću oloženo je danas pred Osnovnim sudom u Smederevu za 9. septembar.

Razlog odlaganja je to što Tužilaštvo za organizovani kriminal, pozivajući se na poverljivost dokumenta, nije dostavilo sudu traženi spis.

Terzić je optužen za zloupotrebu službenog položaja i uticanje da pripadnici "zemunskog klana" budu 2001. godine pušteni iz pritvora.

Osnovni sud u Smederevu je, međutim, dobio jedan spis koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je takođe označen kao strogo poverljiv, ali je sudija Slobodan Ignjatović naveo da suđenje ne može nastaviti bez drugog spisa.

Međutim, Tužilaštvo za organizovani kriminal taj spis odbija da dostavi.

Branilac Rada Terzića, advokat Sead Spahović, rekao je da je problem to što Tužilaštvo za organizovani kriminal "krije dokaze bez ikakvog razloga i odbija da ih dostavi sudu".

Spahović je istakao da za sud nijedan dokaz ne može da bude tajna.

Srđa Popović, jedan od trojice Terzićevih advokata, rekao je ranije da u sudskim spisima nedostaju odluke i čitav predmet nekadašnjeg Četvrtog Opštinskog suda u Beogradu gde je Terzić "navodno zloupotrebio svoj položaj".

- Predmet je započelo Specijalno tužilaštvo, tvrdeći da je Terzić član Zemunskog klana. Kada je ta optužba odbačena, više ne može logično da se objasni zašto bi čovek besprekorne karijere postupao onako kako mu se sada stavlja na teret. Tu više nema logike - ukazao je Popović.

Terzić je uhapšen 21. jula 2007. godine na zahtev tadašnjeg specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića, a pušten je iz pritvora mesec i po kasnije.

Povezane vesti: Na suđenju Terziću svedočile njegove bivše kolege Nastavak suđenja Radetu Terziću Odloženo suđenje Radetu Terziću Nastavlja se suđenje Radetu Terziću

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odloženo suđenje Radetu Terziću

Izvor: S media, 08.Jul.2011

Radetu Terziću, bivšem tužiocu, odloženo suđenje za 9. septembar, jer Tužilaštvo za organizovani kriminal nije dostavilo sudu tražena dokumenta. ..Sudjenje bivšem tužiocu Radetu Terziću odloženo je pred Osnovnim sudom u Smederevu za 9. septembar...Razlog odlaganja je to što Tužilaštvo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.