Izvor: Blic, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Mladićevim jatacima iz početka

Suđenje Mladićevim jatacima iz početka

BEOGRAD - Glavni pretres osumnjičenih za skrivanje haškog begunca Ratka Mladića iznova je počeo juče zbog izmene u sudskom veću, ali su tužilac i okrivljeni odbili ponovno iščitavanje optužnice i izjava. Odbrana je zatražila objašnjenje odluke sudskog veća da se veštači psihijatrijsko stanje svedoka Mileve Ivanović, majke optuženog Borislava Ivanovića.

Advokat Svetozar Vujačić najavio je krivičnu prijavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv veštaka, tvrdeći da je na svedoka Milevu Ivanović vršen pritisak i da joj je prećeno.

- Imam informaciju da je sudski veštak rekao svedoku Milevi Ivanović da će biti procesuirana, ukoliko ne bude dala iskaz. Protivim se upotrebljavanju njenog iskaza i novom saslušanju. Protiv veštaka ću podneti krivične prijave i predlažem novo veštačenje, koje bi uradili stručnjaci sa Medicinskog fakulteta - rekao je branilac Svetozar Vujačić.

Sudija Dejan Dobrosavljević objasnio je da je na prethodnom ročištu Milevi Ivanović, majci optuženog Borislava Ivanovića, pozlilo, da je odmah pozvao Službu hitne pomoći, kao i da je logičan sled događaja bio veštačenje njenog psihijatrijskog stanja.

Prvooptuženi Jovo Đogo izjavio je juče da se izjasnio pisanim putem o navodima optužnice. Saša Badnjar nastaviće da se brani ćutanjem, a ostali optuženi ostali su pri prethodnim izjavama.

Juče su saslušana i tri svedoka odbrane. Jovan Lalović, pripadnik 30. kadrovskog centra, tvrdio je da nije bio u grupi koja je obezbeđivala Ratka Mladića. On je kazao da je od optuženog Ratka Vučetića iznajmio deo stana, ali da je sve vreme boravio u tom prostoru i nikom drugom ga nije iznajmljivao.

Svedok Vladimir Purković je rekao da je Ratko Mladić dolazio u stan njegove majke kako bi joj izjavio saučešće povodom smrti supruga. Suđenje se nastavlja danas.

N. Erac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.