Sudiji iz Lazarevca pritvor do tri meseca zbog mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudiji iz Lazarevca pritvor do tri meseca zbog mita

Specijalni sud u Beogradu odredio pritvor do tri meseca sudiji Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlani Stojanović ( 59) osumnjičenoj da je primila mito od jednog okrivljenog od 2.000 evra.

Pritvor do tri meseca je određen i njenom suprugu Miroljubu Stojanoviću (66) koji se sumnjiči da joj je pomagao u primanju mita.

Portparolka suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da im je sudija za prethodni postupak odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istragu uticanjem na predložene svedoke, kao i zbog načina i posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Sudiji se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela primanje mita, a njenom mužu krivicno delo primanje mita u pomaganju.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je protiv njih pokrenulo istragu zbog sumnje da su od jednog okrivljenog primili 2.000 evra, uz obećanje da će sudija Svetlana Stojanović kao predsednica veća doneti odluku kojom će postupak vratiti na ponovno suđenje, kako bi se okrivljenom izrekla blaža kazna.

Hapšenje je obavila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OSUĐIVAN 17 PUTA Nasilnik iz Podgorice priznao da je KRVNIČKI UDARAO DEVOJKE "zbog ranijih nesuglasica"

Izvor: Blic, 10.Nov.2018

Sudija za istrage Onovnog suda u Podgorici Miladin Pejović odredio je Podgoričaninu Miomiru Radunoviću (59) pritvor do 30 dana, osumnjičenom da je nedavno fizički napadao dve devojke D. R. (22) i T. P. (22) u lokalu brze hrane u Podgorici. Pritvor mu je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.