Izvor: Blic, 04.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija ukorio Tužilaštvo

Sudija ukorio Tužilaštvo

HAG (Srna - Beta) - Sudija Linton Robinson sa Jamajke ukorio je juče tužilaštvo na suđenju Slobodanu Miloševiću zbog izvođenja svedoka koji nisu očevici događaja o kojima svedoče. Robinson je zatražio od tužilaca da sa više pažnje biraju svedoke. - Ne dovodite u zabludu samo sud, nego i optuženog - rekao je sudija Robinson posle svedočenja Hani Hodže iz Đakovice.

Hodža je, kako je ispričao, pri napadu srpskih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na kuću u kojoj se skrivao sa još dvadesetak Albanaca, u noći između 1. i 2. aprila 1999. godine, izgubio dve ćerke i ženu. Hodža nije video ko je i kada počinio zločin, ali je rekao da je očevidac događaja bio jedan borac za ljudska prava.

Pravu zbrku izazvalo je svedočenje Alija Đogaja, za kojeg je tužilac Kristina Romano rekla, sažimajući njegove dve pisane izjave, da je 'u proleće 2000. godine' učestvovao u iskopavanju tela iz masovne grobnice kod Prizrena, po naređenju i u prisustvu srpske policije. Milošević je konstatovao da u to vreme nije bilo srpske vlasti i policije na Kosovu, jer su se povukle u junu 1999. godine, i da ga takvo svedočenje 'ne zanima'. Romano je na kraju rekla da je pogrešila i da se događaj zbio u aprilu 1999. godine. Suđenje se nastavlja danas

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.