Izvor: Blic, 10.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija pod istragom

Sudija pod istragom

Opštinsko tužilaštvo u Mionici podnelo je zahtev za sprovođenje istražnih radnji protiv Vuka Tufegdžića, sudije vojnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, kao i njegovog prijatelja, penzionera Ilije Maričića. Njima se stavlja na teret krivično delo ometanja službenog lica u poslovima bezbednosti.

Izvor 'Blica' iz policije je opisujući incident naveo da su saobraćajni policajci zaustavili 'opel korsu' kojom je upravljao Milan Draksimović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u kojoj su još bili Tufegdžić i Maričić. On je naveo da je Tufegdžić počeo da viče na Draksimovića da 'ne duva balon' za alko-test i da je zahtevao od policajaca da ih puste pozivajući se na svoju sudijsku funkciju. Zatim je izašao iz automobila, svukao donji deo trenerke, uhvatio se za polni organ i počeo da vređa policajce. Na kraju je, prema našem izvoru, Tufegdžić počeo da udara policijsko vozilo na kome je ulubio vrata.

Maričić je, prema rečima istog izvora, izašao iz 'opel korse' nakon Tufegdžića i nasrnuo na jednog policajaca povlačeći ga za opasač.

Policija je protiv Tufegdžića i Maričića podnela i prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira u mioničkoj kafani 'Gringo'.

Sudija Siniša Važić, predsednik Okružnog suda u Beogradu, rekao je za 'Blic' da će odlučivati o eventualnoj suspenziji ili razrešenju Vuka Tufegdžića ukoliko zahtev za sprovođenje istražnih radnji bude pravosnažan ili kada se okonča prekršajni postupak.

V. Z. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.