Sudar voza iz Beograda, povređeno dvoje srpskih državljana

Izvor: Blic, 04.Okt.2010, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar voza iz Beograda, povređeno dvoje srpskih državljana

Dvoje državljana Srbije i jedan građanin Bugarske zadržani su u bolnici posle jutrošnjeg sudara voza na liniji Sofija-Beograd i drugog voza s bugarske strane granice, potvrđeno je agenciji Beta u ambasadi Srbije u Sofiji. U nesreći je povređeno ukupno 15 osoba.

Tri osobe su zadržane u bolnici s frakturama kostiju ali su svesne i životi im nisu ugroženi. Od to troje, dvoje su srpski državljana, a jedno ima bugarsko državljanstvo, rečeno je u ambasadi.

Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << putnici su prevezeni na železničku stanicu u Dragomanu gde će

nastaviti putovanje.

Predstavnik ambasade Vukašin Todorović posetio je mesto nesreće,

rečeno je u ambasadi Srbije.

Zbog sudara vozova u prekidu saobraćaj na delu pruge

Predstavnik "Železnica Srbije" za odnose sa javnošću Nenad Stanisavljević potvrdio je Tanjugu da je povređeno 15 ljudi u sudaru međunarodnog voza na relaciji Beograd - Sofija.

Stanisavljević je rekao da je u prekidu saobraćaj na tom delu pruge, dodajući da se još ne zna tačan uzrok nesreće i da su sve pojedinosti koje se odnose na ovu nesreću u nadležnosti bugarske železnice.

"Uzrok nesreće je verovatno greška šefova stanice" u Dragojolu i Dragomanu, između kojih "su se dva voza frontalno sudarila", kazao je državnoj televiziji direktor bugarske železnice Penčo Popov.

Drugi voz prevozio je zaposlene na pograničnoj železničkoj stanici Dragoman. Uprava železnice poslala je autobuse namenjene prevozu putnika iz voza.

Nesreća se dogodila u 6.30 časova u mestu Dragoil, na oko dva kilometara od Dragomana.

Na mestu nesreće su tri ekipe hitne pomoći iz Sofije, jedna iz Dragomana, kao i četiri ekipe bugarske državne agencije Civilna zaštita, kao i bugarski ministar transporta Aleksandar Cvetkov.

Bugarskoj železnici nedostaje moderna oprema, a kablovi za signalizaciju među železničkim stanicama često su na meti napada lopova, javlja AFP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.