Sudar đačkih autobusa: Jedna devojčica poginula, jedno dete u teškom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar đačkih autobusa: Jedna devojčica poginula, jedno dete u teškom stanju

BEOGRAD/NIŠ - Trinaestogodišnja devojčica Brankica Stošić poginulaje , dok je život drugog deteta u kritičnom stanju, nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila kada su se sudarila dva đačka autobusa kod Merošine, potvrđeno je danas Tanjugu u birou MUP-a za informisanje.

Prema informacijama MUP-a, troje dece je teže povređeno, a devetoro je zadobilo lakše povrede. Povređena su, rečeno je, i dva nastavnika.

Nesreća se dogodila jutros u 07.05 kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se sudarila dva autobusa koja su prevozila učenike šestog razreda iz Prokuplja na ekskurziju.

Policija je još na licu mesta, a uzroci sudara se utvrđuju, rečeno je u Birou.

Kako je jutros rečeno Tanjugu, na niškoj Klinici za dečju hirurgiju zbrinuto je petnaestoro dece koja su povređena u saobraćajnoj nesreći na putu Merošina-Niš i ona se nalaze van životne opasnosti, rekao je Tanjugu direktor opšte hirurgije prof. dr Nebojša Đorđević.

Još dve odrasle osobe zbrinute su na ortopedskoj klinici niškog Kliničkog centra, kazao je Đorđević.

Na niškoj klinici nije bilo podataka o stradalom i detetu u kritičnom stanju.

Deca su učenici šestog razreda Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" iz Prokuplja odakle su jutros krenula na jednodnevnu ekskurziju i u obilazak Resavske pećine.

Niška policija još nije izdala zvanično saopštenje o ovoj nesreći.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Devojčica stradala u nesreći, pritvor vozaču

Izvor: Mondo, 24.Maj.2009, 12:40

Vozaču 'Niš-ekspresa', učesniku u saobraćajnoj nesreći u kojoj su se sudarila dva autobusa sa decom na ekskurziji, i kada je poginula devojčica Brankica Stošič, određen je pritvor do mesec dana.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.