Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar autobusa i parkiranog kamiona

Kraljevo -- Petnaest putnika, vozač i suvozač autobusa na liniji Novi Sad-Herceg Novi povređeni u sudaru na Ibarskoj magistrali.

U sudaru do kog je došlo oko 2.30 kod Kraljeva, u mestu Progorelica, kada je autobus udario u parkirani kamion, teže je povređeno pet osoba, a najteže povrede zadobio je vozač autobusa King tursa iz Podgorice Janko Spasojević.

Svi povređeni su zbrinuti u kraljevačkom Zdravstvenom centru Studenica, a direktor te ustanove Dragan Arsić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je za B92 da niko od povređenih nije u životnoj opasnosti.

"Svi su dobili adekvatnu pomoć, a na lečenju će biti zadržano sedam osoba. Četvoro dece je lakše povređeno. Vozač je na intenzivnoj nezi i on je najteže povređen.

Istražni sudija Opštinskog suda u Kraljevu Olga Peković izjavila je da se nesreća dogodila kada je autobus udario u kamion iz Novog Pazara parkiran na proširenju puta, van kolovoza. Olga Peković je rekla da na mestu udesa nije bilo tragova kočenja i da će autobus danas biti upućen na proveru tehničke ispravnosti.

Povređeni su državljani Srbije Nemanja Đorić, Sanja Janković, Nikolina, Petar, Nada i Bojana Arsenov, Danijela Joksimović, Sanja Kovač, Dijana Joksimović, Dejan Stoiljković i Snežana Vučković iz Novog Sada, Ivana Tlušić iz Obrenovca i Mileva Barjaktarević iz Vrbasa.

Povređeni su i državljanin Bosne i Hercegovine Failk Veizović, i državljani Crne Gore Aleksandra Popović iz Berana, vozač Janko Spasojević iz Podgorice i suvozač Dejan Popović iz Podgorice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.