Sud pozvao svedoke protiv Kovačevića

Izvor: Blic, 09.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud pozvao svedoke protiv Kovačevića

BEOGRAD- Branilac Miladina Kovačevića osumnjičenog za nanošenje teške telesne povrede kolegi u SAD, advokat Borivoje Borović izjavio je da je srpski sud pozvao „oštećenog i svedoke” iz SAD da daju iskaz 2. decembra u Beogradu.

Borović je agenciji Beta rekao da je Drugi opštinski sud u Beogradu „diplomatskim putem poslao zamolnicu američkim vlastima da stupe u kontakt sa oštećenim i svedocima” kako bi ih pozvali da daju iskaz pred sudom u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Borović je dodao da je srpski sud predložio da oštećeni i svedoci daju iskaz „preko video linka” ako ne žele da dođu u Beogradu.

Protiv Kovačevića se u SAD vodi postupak zbog nanošenja teških telesnih povreda američkom državljaninu Brajanu Štajnhaueru, a američke vlasti su mu privremeno oduzele pasoš.

U konzulatu Srbije u Njujorku izdata mu je putna isprava kojom je napustio SAD i to za vreme trajanja jemstva koje je položio preko Konzulata Srbije.

Borović je istakao da Drugi opštinski sud u Beogradu „nema nijedan pisani dokaz protiv Kovačevića za nanošenje teških telesnih povreda”.

Navodeći da se Kovačević „nezakonito nalazi u pritvoru” u Beogradu, Borović je pozvao srpske vlasti da prestanu da se „podanički” odnose prema američkim vlastima, kao i da prestanu da „krše ljudska prava” njegovog klijenta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.