Sud potvrdio presudu Mišiću

Izvor: B92, 04.Maj.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud potvrdio presudu Mišiću

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je da je kaznu Urošu Mišiću smanjio sa 10 na pet i po godina zatvora.

Sud je utvrdio da Mišić nije s umišljajem pokušao da ubije žandarma Nebojšu Trajkovića i osudio ga zbog napada na službeno lice.

Apelacioni sud je utvrdio da okrivljeni upaljenu baklju nije pokušao da ugura oštećenom u usta, jer lokalizacija opekotina nije neposredno u predelu usana, već je u predelu leđa i leve strane lica koja zahvata i kosmati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo.

"Pregledom snimka je utvrđeno da je napad bakljom okrivljenog trajao dve sekunde. Na ovaj način Apelacioni sud je utvrdio da se radi o običnim teškim telesnim povredama i da umišljaj tuženog nije išao za tim da oštećenog liši života, već da napadne službeno lice u obavljanju poslova javnog reda i mira", objašnjava se u saopštenju.

Apelacioni sud je, prilikom donošenja odluke o kazni, imao u vidu i dužinu trajanja prvostepenog postupka, koje se, po nalaženju Apelacionog suda, ne može smatrati suđenjem u razumnom roku.

Pre nekoliko dana nezvanično je objavljeno da je Mišiću kazna prepolovljena, da bi danas Apelacioni sud ovu informaciju i zvanično potvrdio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.