Izvor: Glas javnosti, 27.Jul.2009, 05:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud ignorisao svedočenja Peterneka i Karlovića

BEOGRAD - Predrag Milojević Kinez, nekadašnji dobrovoljac iz redova Srpske radikalne stranke, nalazi se u izuzetno teškom psihofizičkom stanju pošto je po drugi put prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari. NJegov branilac advokat Snežana Kovačević ubeđena je da je „na pravdi boga osuđen potpuno nedužan čovek“ i zabrinuta za sudbinu Milojevića. Ona tvrdi da je Milojević unapred oglašen krivim, bez prava na fer suđenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a sve zarad „političke (ne) korektnosti“.

- Gotovo odmah po izricanju presude za zločin na Ovčari u jednom dnevnom listu objavljena je izjava visokog funkcionera Ministarstva pravde koji je kao jednog od budućih „najzanimljivijih stanara“ zatvora za Specijalne namene u Zabeli naveo i Milojevića. Takvom izjavom grubo je prekršena zakonom predviđena pretpostavka nevinosti, s obzirom na to da on još nije pravosnažno osuđen i jasno poslata poruka da je naša žalba Vrhovnom sudu već odbijena - rekla je Kovačevićeva.

Oba postupka pred Većem za ratne zločine, prema njenom mišljenju, od početka su bila opterećena velikim pritiskom javnosti, što je rezultiralo neshvatljivim pravnim nelogičnostima i kontradiktornostima. Tako se i desilo, smatra Kovačevićeva, da njen klijent bude osuđen isključivo na osnovu neistinitih iskaza dvojice svedoka saradnika koji su sami bili među najsurovijim egzekutorima zarobljenika na Ovčari.

Beba Milojević, Predragova supruga, smatra da je on morao da bude osuđen kao dobrovoljac redova SRS zbog „filovanja“ haške optužnice protiv lidera ove stranke Vojislava Šešelja.

- Sud je na neshvatljiv način ignorisao svedočenje Vilima Karlovića, bivšeg pripadnika „zengi“, koji je izjavio da mu je Predrag spasao život rizikujući sopstveni i da samo njemu treba da zahvali što danas ima petoro dece. I poznati fotoreporter Tomislav Peternek takođe je rekao da je moj suprug za njega nacionalni heroj. A Tužilaštvo tvrdi da je on učestvovao u krvavom zločinu na Ovčari... I pored svega, nadam se da Vrhovni sud neće dozvoliti da to tako ostane - kaže Beba Milojević.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.