Izvor: RTS, 11.Jul.2020, 13:41

Sud: NIN izrazio kritičko mišljenje, Stefanović plaća troškove postupka

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dobio spor protiv NIN-a i pravosnažno odbio njegovu tužbu za naknadu štete.
Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Stefanović je obavezan da tuženoj Sandri Petrušić i NIN-u isplati troškove parničnog postupka.
Apelacioni sud je stao na stanoviše da navodi u tekstu "Glavni fantom iz Savamale" predstavljaju kritičko mišljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinara i kao takvo vrednosni sud, nasuprot zaključku prvostepenog suda da se radi o "činjeničnom iskazu".
Sud je naveo i da Stefanović kao političar mora da pokaže veću toleranciju povodom kritika medija na njegov rad, budući da je sloboda političke debate u samoj srži demokratkog društva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sud: NIN izrazio kritičko mišljenje, a ne činjenice o ministru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović bio dobio spor protiv NIN-a i pravosnažno odbio njegovu tužbu za naknadu štete...Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Stefanović je obavezan da tuženoj Sandri Petrušić i NIN-u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.