SAD: Jedan student iz Srbije poginuo, dvojica povređena

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Jedan student iz Srbije poginuo, dvojica povređena

U udesu, pre tri dana, poginuo je Vladan Jovanović (24) iz Crvenke a povređeni su Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25), obojica iz Kule, saznaje 021. Svi su studenti Novosadskog univerziteta, a u Americi su na programu "Work and Travel" oko pet meseci.

Poginuli u udesu: Sva trojica su studenti Novosadskog univerziteta, a u Americi su na programu "Work and Travel" oko pet meseci (Foto: Ilustracija)  

Kako je za 021 rekao Drago Božić, koji je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Americi na privremenom radu, do udesa je došlo kada je Travica, vozeći ševroletov pikap, sleteo s puta u blizini grada Majnot u Severnoj Dakoti. Automobil se prevrtao i završio u jarku.

 

Po izveštaju američke policije, jedino je Travica bio vezan, pa su u prevrtanju Jovanović koji je bio na mestu suvozača i Šišarica ispali iz vozila. Šišarica je u udesu slomio ruku, nogu i jedan pršljen i izaći će iz bolnice za nekoliko dana. Travica je zadobio izuzetno teške povrede i bio je u komi iz koje se probudio pre 12 sati.

 

Božić, koji studira sa Travicom, kaže za 021 da je mladi Kuljanin u jako teškom stanju, povređena mu je vilica, šest pršljenova i ruka, ima jake bolove i hitno mu je potrebna finansijska pomoć za nastavak lečenja u specijalnoj bolnici u Mineapolisu pošto mu je isteklo zdravstveno osiguranje.

 

Svi koji su u mogućnosti i imaju dobru volju da pomognu u prikupljanju sredstava za dalje lečenje i odlazak njegovih roditelja u Ameriku, mogu to učiniti uplatom na žiro-račune Vojvođanske banke:

 

355-514334674-dinarski račun

355-3200287267-59-devizni račun

SWIFT-BIC code: VBUBRS22

IBAN code: RS3535500032002872675059

Primalac: Anđelko Travica

Svrha uplate: Dobrovoljni prilog

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Student iz Srbije poginuo u SAD, dvojica povređena

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013

U udesu, pre tri dana, poginuo je Vladan Jovanović (24) iz Crvenke a povređeni su Dušan Travica (24) i Goran Šišarica (25), obojica iz Kule, saznaje 021. Svi su studenti Novosadskog univerziteta, a u Americi su na programu "Work and Travel" ("Radi i putuj") oko pet meseci...Poginuli u udesu: Sva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.