Izvor: B92, 17.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stradao u požaru na Novom Beogradu

Beograd -- Dilber J. poginuo je u požaru koji je izbio u Ulici Radoja Dakića broj 5, na Novom Beogradu.

Iako su došli samo šest minuta posle poziva, vatrogasci su mogli samo brzo da spreče dalje širenje požara, ali do tela nastradalog nisu mogli da dođu više od jednog i po sata. Uzroci požara i dalje se istražuju, a supruga preminulog pretpostavlja da su se zapalile instalacije.

5-godišnji Dilber J. pokušao je da se spase od vatre i iskoči kroz prozor iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće, ali su ga rešetke sprečile. 22 vatrogasca više od jednog i po sata tragala su za telom, a kuća njegove porodice bila je puna lako zapaljivih materijala koje su otežavale gašenje.

U kući koja je potpuno izgorela živeo je bračni par sa sinom, dok su u prikolici, koja je takođe uništena u požaru, živela još četiri člana porodice.

Ekipa Centra za socijalni rad Novog Beograda, koja je ubrzo po izbijanju požara došla na lice mesta, rekla je da, iako je porodica živela u veoma teškim uslovima, oni nisu bili u evidenciji Centra i da su nekoliko puta odbijali pomoć i preseljenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.