Izvor: B92, 11.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stop preprodaji bačene hrane

Gornji Milanovac -- Komunalna inspekcija Gornjeg Milanovca zaustavila preprodaju bačene hrane.

Policija je podnela četiri krivične prijave i više od 50 prekršajnih prijava protiv osoba koje su prikupljale i preprodavale hranu iz otpada. Prijave su podnete zbog neovlašćenog ulaska na deponiju smeća na brdu Vujan i ugrožavanja zdravlja građana preprodajom otpada prehrambenog porekla.

Komunalni inspektor Predrag Drčelić izjavio je da se otpad prehrambenog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz industrije Gornjeg Milanovca više neće pojavljivati na pijacama po Srbiji ili u manjim prodavnicama kao ispravna hrana. "Proteklih osam godina deponija smeća na brdu Vujan bila je puna skupljača iz Kraljeva, Čačka, Kragujevca i Gornjeg Milanovca. Oni su sakupljali prehrambrene industrijske proizvode bačene zbog isteka roka važenja ili lošeg pakovanja i prepakivali ih i na pijacama prodavali nekoliko dinara jeftinije", kaže Drčelić.

Drčelić je rekao da je u Kraljevu nađen prostor u kom je od otpada pravljen falsifikat čokolade "milka".

Na deponiji je uvedena stalna stražarska služba i onemogućen je bilo čiji ulazak bez odobrenja Javnog komunalnog preduzeća "17. septembar".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.