Izvor: Blic, 30.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štitio prostitutku, usmrtio klijenta

PODGORICA - Podgorička policija uhapsila je Nebojšu Vuksanovića (31) zbog sumnje da je u noći između utorka i srede u centru Podgorice nožem ubio Nikolu Lekovića (23). Policija je uhapsila Beograđanku Aleksandru M. Gajić (29), koja se u Podgorici bavi prostitucijom, zbog sumnje da je pomagala osumnjičenom Vuksanoviću.



Prema nezvaničnim informacijama, Leković je kobne noći bio u društvu najboljeg prijatelja Vlada Meštera (23). Njih dvojica su u Mešterovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << automobilu imali seksualni odnos sa Gajićevom, i trebalo je da joj plate 20 evra. Oni to nisu odmah učinili, već su joj rekli da će joj novac dati narednog dana. Međutim, po izlasku iz automobila, Gajićeva je ukrala Mešterov mobilni telefon, a kada su to primetili, Leković i Mešter pozvali su je u Ulicu V solidarnosti da vrati telefon, što je ona i učinila. Kada je ona došla, nastala je svađa i guranje, a iznenada se pojavio Vuksanović, koji je najverovatnije bio sakriven u blizini.

- Prišao je mladićima i bez reči ubo Lekovića u grudi nožem čije je sečivo dugo oko 20 centimetara. Taj nož mu je prethodno dala Gajićeva. Nakon toga, Vuksanović i Gajićeva su otišli i ostavili teško ranjenog Lekovića da leži na pločniku - rekli su u crnogorskoj policiji.

Za to vreme, Mešter je otrčao ka svom automobilu, koji je bio parkiran u blizini stadiona FK Mladost, kako bi prevezao povređenog druga do bolnice. Leković, iako u teškom stanju, uspeo je da ustane i dođe do podvožnjaka koji vodi prema naselju Stari aerodrom, ali se tu srušio.

U podgoričkoj policiji navode da je Lekovića pronašla patrola saobraćajne policije, koja je alarmirala ostale kolege i Hitnu pomoć. Nesrećni mladić hitno je prevezen u Urgentni blok Kliničkog centra, gde je preminuo.

Istovremeno, sve ekipe podgoričke policije, uključujući i helikoptersku jedinicu, započele su potragu za ubicom. Blokirane su sve gradske saobraćajnice i izlazi iz grada, a naselje Zagorić bilo je pod opsadom. Kada je locirala Vuksanovića, policija je opkolila njegovu kuću i izvršila upad. Vuksanović je zatečen dok je u torbu pakovao stvari, verovatno u nameri da pobegne. Nešto kasnije, u jednom kontejneru, u blizini groblja u Zagoriću, pronađen je i nož kojim je ubijen Leković. Gajićevu su inspektori za krvne delikte uhapsili u iznajmljenom stanu na Draču.

Iskrvario do smrti

Vuksanović i Gajićeva su priznali zločin i detaljno ga opisali, rekao je izvor blizak istrazi. Njih dvoje će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni kod istražnog sudije Višeg suda u Podgorici Mušike Dujovića. Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je Leković iskrvario jer mu je arterija prerezana nožem. Nikola Leković je bio student završne godine Građevinskog fakulteta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.