Štićenica Centra za zaštitu dece umrla od prevelike količine alkohola

Izvor: Blic, 24.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štićenica Centra za zaštitu dece umrla od prevelike količine alkohola

BEOGRAD - Vesna M. (15), koja je prekjuče nađena mrtva u svojoj sobi u Centru za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Ustaničkoj ulici, najverovatnije je umrla od prevelike količine alkohola. Skrining metodom, koju su lekari Instituta za sudsku medicinu obavili na obdukciji, utvrđeno je da je količina alkohola bila toksična, saznaje „Blic”.

- Krv preminule devojke poslata je na toksikološko veštačenje kako bi se utvrdila tačna količina alkohola, ali i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << li je eventualno koristila određene lekove, čija je kombinacija sa pićem mogla da bude smrtonosna - kaže za „Blic” izvor sa Instituta za sudsku medicinu. On navodi i da na telu devojčice nisu nađeni tragovi nasilja.

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica”, Vesna je prethodno veče sa još četvoro vršnjaka bila na proslavi rođendana kod drugarice iz Centra. Da li je i ko uneo alkohol na slavlje nije poznato, jer je Centar otvorenog tipa i štićenici mogu slobodno da ulaze i izlaze.

Smrt Vesne M. otkrivena je narednog jutra u 9 sati kada njena cimerka iz sobe nije uspela da je probudi. Devojka je odmah obavestila vaspitače, koji su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Zoran Milačić, direktor ustanove, izjavio je da je Vesna imala probleme sa štitnom žlezdom i da je zbog psihičkih tegoba uzimala terapiju, koju joj je kontrolisano davao vaspitač.

Devojka je u Centar stigla 9. oktobra iz starateljske porodice iz Obrenovca, sa devetogodišnjim bratom i 12-godišnjom sestrom. Do tada su bili pod starateljstvom tetke, kojoj su deca dodeljena jer majka nije mogla da izdržava porodicu, a otac se ubio u januaru ove godine nakon što je uhapšen zbog sumnje da je nad Vesnom izvršio rodoskrnavljenje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alkohol i lekovi ubili devojčicu

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2008

BEOGRAD - Obdukcija tela Vesne M. (15), koja je prekjuče nađena mrtva u Domu za nezbrinutu decu „Moša Pijade“ u Ustaničkoj ulici 19, utvrdila je da je u njenom telu nađena veća količina alkohola, ali će se tačan uzrok smrti znati nakon toksikoloških analiza, rečeno je Glasu u Institutu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.