Stevanu Dželatoviću određen pritvor

Izvor: RTS, 21.Apr.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanu Dželatoviću određen pritvor

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana v. d. direktoru rudnika "Resavica" Stevanu Dželatoviću, koji je u sredu uhapšen zbog sumnje da je tražio i uzeo mito od 30.000 evra sinu izvršnog poverioca tog rudnika.
Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će uticati na svedoke i da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suda Bojana Stanković.

Dželatović ima pravo da se žali na odluku u roku od tri dana od prijema rešenja.
Nakon hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je saopštio novinarima da se sumnja da je Dželatović u svojstvu direktora "Resavice" krajem 2016. i početkom 2017. od sina izvršnog poverioca zahtevao novac kako bi platio odštetu, koju je "Resavica" morala da isplati po pravosnažnoj presudi suda u Jagodini.
Novac je preuzeo u kući V. M, nakon čega ga je policija uhapsila.
Mediji su preneli da je "Resavica" Vidojku Moravčeviću dugovala 300.000 evra po pravosnažnoj presudi za odštetu zbog oštećenja kuće, te da je Dželatović pristao na isplatu duga, ali da njemu pripadne deset odsto od sume.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.