Izvor: Blic, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta veća od 11 miliona maraka

Šteta veća od 11 miliona maraka

NOVI SAD - Preksinoć, oko 23 časa, u centru Novog Sada u štampariji Holding štamparije 'Forum' izbio je požar. Vatrena stihija progutala je drugi pogon štamparije za četvorobojnu ofset štampu sa devet mašina i četiri stola za štosovanje tabaka. Nadležni u Holding štampariji 'Forum' procenjuju da je šteta na mašinama oko 10 miliona maraka, da je šteta na zgradi oko miliona maraka. Još nije utvrđena vrednost uništenih gotovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proizvoda, ali se pretpostavlja da je i ona velika.

Istražni sudija Koviljka Đačić, koja sa tužiocem Zagorkom Dolovac radi na ovom slučaju, rekla je da je hitnom intervencijom vatrogasaca i policije sprečeno dalje širenje požara na okolne kuće. Borba sa vatrenom stihijom trajala je čitavu noć, pa je uviđaj počeo tek u 7.30 sati.

Na mesto požara izašli su i načelnici svih odeljenja Sekretarijata unutrašnjih poslova, a u otkrivanju uzroka požara rade veštak Julije Cinkler, kao i Inspektorat zaštite na radu. U ovom času je nemoguće reći šta je uzrok požara. I.B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.