Stefanović o Jovanjici - šta je policija sve pronašla i da li je bilo poziva Vučićevom bratu VIDEO

Izvor: B92, 30.Nov.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o "Jovanjici" - šta je policija sve pronašla i da li je bilo poziva Vučićevom bratu VIDEO

Ministar Stefanović izjavio je da je policijska akcija u slučaju zaplene marihuane na imanju Jovanjica, kod Stare Pazove, urađena maksimalno profesionalno.

Kako je dodao, izrečeno je mnogo besmislenih optužbi.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da se sa uhapšenim Predragom Koluvijom nije "nikad čuo, sreo, a ni rukovao ni slučajno".

"Govorili su da je prvi poziv ili drugi ili šesti tog dana kad je uhapšen uputio Andreju Vučliću. Nijedan poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije upućen Andreju Vučiću, nijedan, ne samo tada, šest meseci unazad, ni jedan jedini poziv. Ni Andrej Vučić njemu niti on Andreju Vučiću", rekao je Stefanović.

On je rekao da je Koluvija imao fasifikovanu službenu legitimaciju policije kao i da je koristio "divlju" svetlosnu signalizaciji.

Prema njegovim rečima, policija se neko vreme nije oglašavala o hapšenju jer su istražne radnje bile u toku.

Laboratorija za proizvodnju marihuane, 100 kilograma suve i nekoliko hiljada stabljika sirove biljke pronađeni su na imanju firme "Jovanjica" . To je pronađeno u poslednjih 10-ak dana, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je za medije govorio o akciji policije kod Stare Pazove, kada je sasvim slučajno otkrivena plantaža za uzgoj marihuane. Tom prilikom je, kako je naveo, uhapšen vlasnik kompanije "Jovanjica" Predrag Koluvija (38) i još nekoliko osoba.

Zaplena na Preševu

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da je noćas naša granična policija na prelazu Preševo zapelnila 7,8 kilograma heorina.

"Prethodne noći je sprovedena dobra akcija MUP-a. Pripadnici granične policije su na prelazu Preševo uhapsil albanskog državljanina L.B. (29) i zapleniili 7,8 kg heroina. Ovo je dobra akcija policije pošto nisu bile tako česte ovako velike zaplene", rekao je Stefanović u Palati Srbija.

Kaže da je prilikom pretresa mercedesa nadjen heroin u 15 paketa i da je verovatno albanski držaljvanin trebalo da ga prenese u Zapadnu Evropu. Ministar je pohavalio rad profesinalca iz policije i istakao da su pokazali požrtvovanosti i profesinalan odnos u borbi protiv narkotika. Kako je rekao, u prethodne dve godine je zaplenjeno po više od četiri kilograma narkortika, a ove godine do 20. novembra MUP i tužilašstvo su uhapsili i zadržali 778 osoba zbog krivičnoh dela za distribuciju narkotika.

"Skoro 9.000 krivičnih prijava je podneto iz oblasti droge, tu se radi o licima koja su privedena zbog posedovanja, a oduzeto je do 25. novembra više od 6,2 tone narkotika od čega je bila rekordna zaplena - više od 150 kg heoroina. Takođe, procesuirano je i razbijeno 11 kriminalnih grupa", naglasio je Stefanović.

Zahvalio je svima iz policije koji su doprineli da se pošalje snažna poruka onima koji se bave trgovinom narkoticima ne mogu da prodju u Srbiji ni na koji način.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na prelazu Preševo noćas zaplenjeno 7,8 kilograma heroina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2019

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za medije da je noćas naša granična policija na prelazu Preševo zaplenila 7,8 kilograma heroina..."Prerthodne noći je sprovedena dobra akcija MUP-a. Pripadnici granične policije su na prelazu Preševo uhapsili albanskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stefanović: Vlasnik "Jovanjice" nije zvao Andreja Vučića

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policijska akcija u slučaju zaplene marihuane na imanju Jovanjica, kod Stare Pazove, urađena maksimalno profesionalno i da je izrečeno mnogo besmislenih optužbi...On je izjavio da se sa uhapšenim Predragom Koluvijom nije "nikad...

Nastavak na Radio 021...

Stefanović: Od sutra na snagu stupa novi zakon; Monstrumi koji ubiju dete doživotno će robijati

Izvor: Večernje novosti, 01.Dec.2019, 01:07

Pohvalio je rad profesionalaca iz policije, koji su, kako kaže, ozbiljno shvatili borbu protiv narkotika i uložili velika zalaganja u istu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za štampu da žele da spreče nasilnike da budu u prilici da...

Nastavak na Večernje novosti...

Srbi i Kinezi pokazali šta umeju: Srpski i kineski SPECIJALCI rešili TALAČKU KRIZU u SMEDEREVSKOJ ŽELEZARI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019

Pokazna vežba se realizuje u Smederevu..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje zajedničkoj pokaznoj vežbi pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i specijalnih jedinica policije Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine u smederevskoj železari...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.