Stefanović: Smanjena stopa kriminala za 7,5 odsto

Izvor: Studio B, 24.Apr.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Smanjena stopa kriminala za 7,5 odsto

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio da je opšta stopa kriminala u Sbriji smanjena tokom proteklih 12 meseci za 7,5 odsto.

Predstavljajući rezultate rada Ministarstva od 28. aprila prošle do 1. aprila ove godine ministar je naveo da je ukupan kriminal u Srbiji, u tom perodu, smanjen za 7,5 odsto.

Stefanović je posebno naglasio da je u proteklih godinu dana zaplenjeno 3,1 tona narkotika, u odnosu na 2,5 tone koliko je bilo oduzeto u periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 20013./2014.

On je izrazo zadovoljstvo radom Ministarstva, dodajući i pored toga da postoji još puno prostora za rezultate.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da očekuje još više profesionalizma i zalaganja pripadnika MUP-a.

Stefanović je kazao da je kada je pre godinu dana preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova znao da to neće biti lak zadatak, ali da nije očekivao koliko je "vruća" stolica u koju seda.

S tim u vezi je ukazao da se Ministarstvo najpre suočilo sa majskim poplavama, dodajući da smatra da je pokazana ozbiljnost i odlučnost pripadnika ove institucije da pomogne da ovu nezapamćenu katastrofu građani što lakeše prežive i saniraju se štete.

Takođe, prošlih godinu dana bilo je obeleženo i mnogim tragičnim slučajevima, navodeći između ostalog ubistvo Tijane Jurić, slučaj "Kantrimen" i nedavni pokušaj otmice male Maše.

Prema njegovim rečima, iako je i ranije bio svestan važnosti i osetljivosti poslova koje obavlja policija, on je kao ministar video sa koliko izazova su suočeni pripadnici Ministarstva u cilju osiguranja da građani žive bezbedno.

"Pred nama su ozbiljne reforme, novi zakon o policiji čija rasprava je u toku, a očekujem usvajanje u junu. Očekujem da ćemo ovim zakonom moći da omogućimo da reforme u MUP-u teku brže nego danas i da policija dobije dodatnu snagu da se izbori sa svim novim okolnostima koje se dešavaju u savremenom svetu", kazao je Stefanović.

 

Ne očekujemo incidente, osiguraćemo bezbednost građana

 

Stefanović je rekao i da ne očekuje nemile događaje tokom održavanja fudbalskog derbija Crvene zvezde i Partizana i mitinga Demokratske stranke, koji će sutra biti održani u Beogradu.

Stefanović je istakao i da je policija spremna da obezbedi sigurnost svim njenim građanima i da niko ne mora da se boji za svoju bezbednost.

Upitan da prokomentariše stav Zajednice prvoligaša Srbije, koji je najavio da će tražiti odlaganje derbija zbog održavanja mitinga demokrata, Stefanović je odgovorio da ne očekuje incidente.

Policija je, kako je dodao, spremna i obučena za reagovanje i da osigura bezbednost svim građanima.

Miting Demokratske stranke zakazan je za 17 sati na Trgu Republike, a derbi počinje u 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.