Stefanović: Nema velikih narko dilera u Valjevu

Izvor: Blic, 12.Avg.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nema velikih narko dilera u Valjevu

U Valjevu nijedan značajniji narko diler nije na slobodi, a da bi se Valjevci bezbednije osećali u svom gradu ubuduće će na ulicama biti više i kamera i uniformisanih policajaca.

To je poručio ministar policije Nebojša Stefanović, koji je posetio valjevsku Policijsku upravu i otkrio spomen ploču sa imenima osam valjevskih policajaca koji su poginuli od 1994. do 1999.

Članovima njihovih porodica Stefanović je poručio da država neće nikada zaboravite “ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su život dali na svojim radnim zadacima”, dok je za rad Policijske uprave imao reči hvale.

- U Valjevu sada nema nijednog značajnijeg narko dilera koji je još uvek na slobodi i koji na ulicama može da prodaje drogu. Svi značajniji narko dileri su iza rešetaka i imaju presude na duge zatvorske kazne – tvrdi Stefanović.

On je poručio da će bezbednost žitelja grada na Kolubari u narednom period biti još povećana, zbog plana instaliranja više novih kamera na gradskim saobraćajnicama, ali i zbog povećanja broja pozornika na ulicama.

- Svesni smo da policajaca nema dovoljno, ali sa direktorom policije dogovoreno je školovanje dve nove generacije. Neće biti zapošljavanja u administraciji policijskih uprava, ljudi u tom sektoru moraće da rade više, ali to je žrtva koja će morati da se podnese da bi mogli da iškolujemo više pozornika na ulicama kojima će građani u svakom trenutku moći da se obrate – kaže Stefanović.

Pre dolaska u Valjevo, gde je održao kolegijum sa policijskim načelnicima i komandirima, ministar je obišao novootvorenu, 1.000 kvadrata veliku zgradu policijske stanice u Ubu, a potom se zaputio u Osečinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.