Izvor: B92, 04.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stečajna mafija: Brašnjović negirao

Beograd -- Na suđenju pripadnicima "stečajne mafije", jedan od optuženih, Milinko Brašnjović, izjasnio se da nije kriv.

On je na suđenju u Beogradu rekao da ne priznaje nijedno od tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Brašnjović je kao direktor preduzeća "Eko produkt 2002" optužen za zločinačko udruživanje, primanje mita i zloupotrebu službenog položaja. On je izjavio da je samo formalno bio direktor "Eko produkta", čiji je vlasnik bio njegov brat Miko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brašnjović, koji se ubio u pritvoru.

"Moj brat je vodio sve poslove u 'Eko produktu' i sve odluke je sam donosio, a ja sam samo potpisivao ono što je bilo spremljeno po njegovom nalogu", rekao je Brašnjović.

On je naveo i da nije u bio u dobrim odnosima sa jednom od optuženih u tom postupku, suprugom njegovog brata Mike Brašnjovića, Svetlanom Pantović, koja je u bekstvu.

Negirao je da je na bilo koji način bio upoznat da je roba iz "Eko produkta" dostavljena suspendovanoj sudiji Trgovinskog suda i jednoj od optuženih Delinki Đurđević bila mito i naveo da je njegovo saznanje bilo da je kupac te robe advokat Jasmina Kojić, takođe jedna od optuženih.

Brašnjović je zatražio da mu se ukine pritvor, objašnjavajući da ni na koji način ne može da utiče na svedoke u tom procesu jer se svi dokazi potrebni za njegovu odbranu nalaze u dokumentima koja su već dostavljena sudu.

On je ukazao da smatra da je na optužnici on preuzeo mesto svog pokojnog brata i da odgovara za dela za koja je on odgovoran.

Delinka Đurđević, kojoj je juče pozlilo u sudnici u toku izjašnjavanja, danas je rekla da se ne oseća dobro i da ne može da odgovara na pitanja sudija, tužioca i ostalih ušesnika u procesu.

Suđenje je počelo 22. januara. Optuženi u aferi "stečajna mafija" terete se za zloupotrebu službenog položaja i da su, primajući i davajući mito, oštetili brojna društvena preduzeća i državu za više desetina miliona evra.

Na optužnici, koja je podignuta u oktobru prošle godine, nalazi se 35 osoba, ali je razdvojen sudski postupak za njih petoro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.