Stečajna: Jolović negira optužbe

Izvor: B92, 05.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stečajna": Jolović negira optužbe

Beograd -- Nemanja Jolović, drugooptuženi u slučaju tzv. stečajne mafije, započeo iznošenje svoje odbrane. Kljajević odbio da odgovara.

Na početku današnjeg suđenja pripadnicima takozvane "stečajne mafije" u Specijalnom sudu u Beogradu, prvooptuženi Goran Kljajević izjavio je da, imajući u vidu aktuelnu situaciju i okolnosti za sada ne želi da odgovara na pitanja sudskog veća, tužilaštva i advokata.

U nastavku, Nemanja Jolović je odbacio sve tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužnice koja ga tereti za pet krivičnih dela – zločinačko udruživanje, davanje mita, zloupotrebe službenog položaja i pomaganje u zloupotrebi službenog položaja. Jolović je rekao da se optužnica zasniva "na nagađanjima koja se zasnivaju na nagađanjima."

Prema njegovim rečima, afera "stečajna mafija" izmišljena je za potrebe vlade, kako bi se ona održala na vlasti. "Vlada zajedno sa tajkunima, preko medija kreira afere, a u svemu tome je glavni jedan čovek koji drži pola Srbije", rekao je Jolović.

Govoreći o prvoj tački optužnice, Jolović, koji je zajedno sa Goranom Kljajevićem, Sekulom Pjevčevićem i Slobodanom Radulovićem označen kao suorganizator organizovane kriminalne grupe, naveo je da grupa ne postoji i da je tužilac neosnovano okvalifikao lična poznanstva i druženja kao organizovanje krivične grupe. On je rekao da prvooptuženog Gorana Kljajevića poznaje površno, a da Sekulu Pjevčevića ne poznaje.

Optuženi u ovoj aferi terete se za zloupotrebu složbenog položaja i da su primajući i davajući mito oštetili brojna društvena preuzeća i državu za više desetina miliona evra. U aferi stečajna mafija optuženo je 35 osoba, ali je postupak izdvojen za njih petoro.

U prvom delu suđenja, koje je počelo 22. januara, Kljajević je izneo prvi deo svoje odbrane i odbacio sve navode iz optužnice. On je tada rekao da je optužnica protiv njega rezultat političkog progona za koji je optužio čelnike stranaka G17 plus i Demokratske stranke Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.