Stara Pazova: Omiljena profesorka dobila mural

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Omiljena profesorka dobila mural

Mural sa likom jedne od najomiljenijih profesorke u staropazovačkoj gimnaziji Branke Nišević, koja je prošle jeseni izgubila bitku s opakom bolešću, oslikan je na ulazu zgrade u kojoj je provela svoj radni vek, na inicijativu učenika kojima je predavala.

Branka Nišević svoj radnik vek provela je u staropazovačkoj gimnaziji, na put je izvela veliki broj generacija đaka, naučila ih je, kako kažu, najbitnijim životnim lekcijama i zato je bila omiljena, ne samo među kolegama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već i među učenicima.

Branku je kroz život krasio osmeh, po tome je pamte oni koje su je poznavali, a pored redovnog posla, bavila se i humanitarnim radom, a veliki deo svog vremena posvećivala je brizi o životinjama.

Za Branku nisu postojali problemi koje nije mogla da reši, kažu kolege s kojima je sarađivala.

Borbu sa opakom bolešću jedna od najomiljenijih profesorku u staropazovačkoj gimnaziji izgubila je u 56. godini, a ulaz zgrade u kojoj je radila krasiće mural sa njenim likom koji je oslikan na inicijativu bivših učenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.