Izvor: CrnaHronika.rs, 24.Feb.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stara Pazova: Dečaka ugušilo zrno pasulja

STARA PAZOVA - Najmlađe od devetoro dece samohrane majke Miruške Križan, trogodišnji Branjo, ugušio se pošto je progutao zrno pasulja. Najverovatnije gladan, misleći da se radi o kikirikiju, nesrećni mališan je zrno sirovog pasulja hteo da pojede.Zrno je skliznuo u dušnik gde se zaglavilo. U spasavanju deteta bezuspešni su bili napori lekara Hitne pomoći u Staroj Pazovi i Instituta za majku i dete u Beogradu.
- Progutao je pasulj stotinu puta - ponavlja skrhana bolom majka Miruška. - Naviknuta na toliko dece i njihovu svakodnevnu ciku i viku nisam nešto posebno obraćala pažnju šta rade. Po izlasku iz kupatila, vidim da najstariji sin nešto neuobičajeno drži najmlađeg brata dovikujući mi da pomognem.
U borbi za život dečak je očajnički mahao ručicama tražeći tako pomoć pošto nije mogao da govori.
- Izgubljeno je dosta dragocenog vremena - jadikuje majka. - Na putu za Beograd već su otkazivale vitalne funkcije.
SAHRANA
ZA četvrtak je predviđena sahrana mališana. Ali, 'zapelo' je oko odbijanja sveštenika da obavi čin sahrane.
- Sramota - u neverici govori dečakov deda Stevan Petrak. - Neće nijedan slovčki pop da saharani dete zbog toga što nije kršteno u crkvi.
Ilustracija, izvor: blic.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.